pühapäev, 2. november 2008

Pidu, loomad, lennukid ja palju pilte

Niisiis taaskord väike ülevaade meie tegemistest siin teiselpool kera...

Praeguseks oleme elanud juba nädalakese oma linnakodus kui nii võib öelda (eelmist pesitsuspaika nimetaks siis rannapleissiks). Oleme tutvunud oma majakaaslastega - hindu naine (nimi teadmata) ja austraallasest mees Kieren hüüdnimega Dingo. Viimane on 35 aastane (kuid sisimas väga nooruslik) tüüp, kes on sündinud küll Austraalias, kuid on veetnud viimased aastad Euroopat avastades. Sealt on ta saanud kõvasti rahvusvahelisi tutvuseid, kelle hulgas on ka eestlaseid, keda ta ka meile tutvustas. Nimelt käisime reedel tema lahkel kutsel kontvõõrastena kahe eesti neiu, Eleeni ja Mariani, sünnipäevapeol. Kohapeal selguski, et tegemist on vägagi rahvusvahelise ringkonnaga ning meid kui eestlasi võeti kohe eriti soojalt vastu. Lisaks sünnipäevalastele tegime tutvust ka soome noormeestega, saksa neiuga, paari inglasega, ühe konnasööjaga ja uusmeremaalasega ning loomulikult mitmete austraallastega, kellest üks kirevam kuju läks järgmisel päeval rodeole pulliga ratsutama. Kuna tegemist oli Halloweeni ööga ja siin peetakse "kommi või pommi" traditsioonist rohkem kui Eestis, siis võis ka sel peol kostümeeritud tegelasi näha. Ühele uusmeremaa tütrikule õpetasime triki, kuidas rõvedast ja hapust peetveinist saab limpsimaitselise joogi segades selle pooleks Coca-Colaga. Talle meeldis trikk väga ja otsustas seda terve õhtu praktiseerida. Tema jaoks lõppes õhtu ropsimägede ja oksejugadega :)

Järgmisel kenal päeval olime Harry ja Jaanikaga otsustanud minna ja näha lõpuks ometi ka elusaid kängurusid - jah, läksime loomaaeda. Esmapilgul tundus Perthi loomaaed olevat üsna pisike ning kaks tunnikest, mis meil vaatluseks veel olid näisid liialdamata palju olevat aga tegelikkuses jäi sellest isegi väheks. Tore oli see, et suur enamus siinsetest loomadest-lindudest olid kohalikud ehk siis Austraaliast, mõni üksik savanni elanik nagu elevant või tiigrikutsu oli kohalike rõõmuks ikka ka. Kõiki tegelasi, keda loomaaias kohtasime ei jõuaks üles lugedagi, aga tooks välja mõned kõige armsamad, kummalisemad... Alustuseks siis kängurud: nägime ära punased (väidetavalt väga kurjad) kängurud, kes ei tundunud kuidagigi ohtlikud olevat. Võib-olla olid nad väga tublisti treenitud või palavast ilmast uimastunud, kuid mingit kartust nad küll ei äratanud (aga vabas looduses nendega igaks juhuks väga lähedasi suhteid ei loo kuna ka kohalikud on meid nende suhtes hoiatanud). Nägime ära ka koaala. Sellega sai asi otsustatud - Anne ja Margus võtavad endale koaala. See oli nagu kõige nupim karvapall üldse. Üsna naljaka ja kohmaka mulje jättis wombat - siuke metssea suurune hobuse ninaga jänesenahkne koerakõrvadega hiigelmerisiga. Ülejäänud loomadest olid meeldejäävamad dingo, leemur, baboon, punane panda, marmosett, lindudest kakaduud, emud, mini-pingud ning muudest elukatest erinevad konnad (Galapagose kilpkonn oli näiteks nii hiiglaslik, et me võiks ta kilbis vabalt tuba üürida), maod (püüton), krokodillid, punase tagumikuga mürgiämblikud jne jne aga eks oma silm on kunn, selleks oleme lisanud teile vaatamiseks neist hulgaliselt pilte. Lisaks loomadele sai tutvuda ka kohaliku taimestikuga. Selleks olid bushwalk'id e põõsajalutusrajad (bush'iks ehk põõsaks kutsuvad kohalikud kanti, mis jääb välja poole linnaasustust), kus sai näha palju huvitavaid/imelikke puid/põõsaid/lilli. Lemmikpuuks osutus meil vorstipuu.



Meile toredaks üllatuseks oli sel nädalavahetusel Perthis toimumas ka RedBulli AirRace ehk siis rahvusvaheline suurüritus, kus maailma parimad piloodid võistlesid lennukitega kihutamises. Kui laupäeval enamjaolt ainult kuulsime ja korra ka bussiaknast nägime lennukite trikitamist, siis pühapäeval, kui põhivõistlus toimus, otsustasime ka üritust kohapeale vaatama minna. Perthi keskelt jookseb läbi suur ja lai Swan´i jõgi, mille peale oli üles seatud rada, mida 12 osavõtjat 8st erinevast riigist läbima pidid. Raja moodustasid sinised ja punased täispuhutud koonuste paarid, millede vahelt läbi tuli lennata - siniste vahelt horisontaalselt ja punaste vahelt vertikaalselt. Vale nurga all või valel kõrgusel väravaid läbides sai 3 trahvisekundit ning koonust riivates 10 trahvisekundit lõppajale lisaks. Kiirem mees võitis. Pealtvaatajaid oli kuulduste järgi ikka sadu-tuhandeid. Lisaks võistlusele olid kavas ka erinevad showd: trikke tegid nii lagevarjurid kui ka kohalikud piloodid, suur reisilennuk tiirutas linnakohal, airforce kuus lennumasinat tegid lihtsalt fantastilisi sünkroonseid trikke ning näha ja kuulda sai ka reaktiivlennuki madallendu ja kõrva trummikilesid rebestavat häält.



Lisaks kõigele eelnevale on meil palju aega kulunud ka töökuulutuste uurimisele ning algava nädala jooksul üritakski midagi endile leida. Tublimad meist (Harry ja Jaanika) on juba töökohad saanud. Ühest saab assistent kontoritöödel ja teisest gatering'i spetsialist. Autorid aga naudivad veel töötupõlve täiel raual niikaua kui saab (või kuni raha päris otsa saab) - ärkavad homme hommikul kell üks ja lähevad randa leboma...

7 kommentaari:

Unknown ütles ...

Pliiiiiiiis tooge mulle see pikkade kõrvadega kröösu moodi loom, pliiiis :) nii nunnu

Margus ütles ...

kirjuta jõuluvanale...äkki ta toob sulle...kui sa ikka vääga hea laps oled ;)
-a-

Anett ütles ...

Palun olge esmaspäeval lennujaamas. Tulen DHLi lennupostiga - karbi ümber on punane lips, selle järgi tunnete mu ära =)))
Tahan kaaaaa ja kohe!!!
Superägedad olete ja igatseme teie pihta hirmuskolepalju!!

Marit ütles ...

No ikka eriti häiriv on see teie rannas lebotamine :P Aga punast pandat nägin ma siin Zürichi loomaaias ka ;) Päris nunts loom paistab...eitea mitu hammast tal on, kui tahaks kotti lükata ja koju tuua...

WhiteBwoy ütles ...

mulle tundus pildilt vaadates, et koaalal polnud silmi peas :P

Unknown ütles ...

Te peate jõuluvanala kostma minu eest paar head sõna, ma olen iokkagi hea olnud see aasta, v.a soolane tomatisupp :D

Anne ja Margus ütles ...

Polnd sel supil häda midagi, mulle maitses ja Margusele ka (ta sõi ju lausa minu omagi ära :))
aga kui jõuluvana peaks kogemata siia soojale maale ka ära eksima, siis kostame kindlasti... Oled ju tõesti hea laps olnud ;)