teisipäev, 30. detsember 2008

Aasta viimane postitus

Jah... aeg lausa lendab... Naljakas on mõelda, et kohe-kohe on käes aasta 2009... varsti on möödas juba kolm kuukest sellest kui me armsalt kodumaalt siia kängurudemaale suundusime... meile endile tundub aga, et endiselt on käes hiljemalt oktoober ning mingist talvest pole õrna haisugi... seega ei saa me tegelikult üldse aru, mis lume või külma juttu te olete meile vahepeal ajanud. Julgeme väita, et tegemist on ikka kahe täiesti totaalselt erineva maailmaga.
Eile oli meil siin näiteks 40 korda soojem kui teil Eestis! Ehk siis Eesti +1, Perth +40.

Sellest hoolimata pajatame kiirelt aasta viimaste päevade tegemistest, et saaks selleks korraks ühele poole ning uuel aastal uue hooga alustada.

Niisiis, viimane jutt jäi pooleli selle koha peal, et pidime minema Harry ja Jaanika juurde asiaatide jõulupeole. Loomulikult läksime. Teel sinna tegime aga kiire kõrvalepõike Perthi südalinna kuumimasse kaubamajja. Kuulsime, et Boxing Day puhul olevat suured-suured aled, nagu meie hullude päevade aege või midagi sarnast. Boxing Day siis on nende üks neljast pühast ja tegemist ei ole poksiga nagu meiegi esialgu arvasime. Jõulupühadele kohaselt on tegemist hoopis annetamise päevaga, box ehk siis karp jne... Enamik asutusi, kaasaarvatud toidupoed, on sel päeval suletud, pühad ikkagi, kuid kesklinna butiigid on siis avatud. Ja inimesed on sellest nii kohutavalt vaimustuses, et KÕIK seadsid oma sammud just sinna. Vähemasti meile tundus nii vaadates neid inimeste horde, kes seal masside viisi liikusid. Kui te arvate, et Eestis on hullud päevad, osturalli, tudish-piip ja selveri laadapäevad jne massilised, siis võite need kõik kokku liita ja panna ühte päeva kokku, siis saate sama pildi, mis meiegi. Kuigi liikumine ei olnud seal kõige lihtsam tegevus, siis vaatamata sellele surusime ka meie endid liikuvatele treppidele, mis meid maagiliselt teisele levelile viisid. See oli ka meie piir, kaugemale kohe kuidagi ei tahtnud minna. Aga nii palju kui me nägime, siis mingeid meeletud allahindlusi seal küll ei olnud. Heal juhul u 20-30% aga kuna tegemist oli nagunii väga kalli kaubamajaga, siis oli hinnatase ikkagi kõrge. Inimesed on siin lihtsalt peast soojad. Jõulude peale ei saand vist veel piisavalt kulutada vm. Igastahes tegime meie sealt võimalikult kiirelt põlved ja võtsime taaskord suuna Jaanika-Harry poole.
Kohale jõudes ootas meid ees kuum ja maitsev riisiroog. Asiaatide jõulupeo kohta võib öelda aga niipalju, et pidu oli aga asiaate polnud :) Loomulikult ei lasknud me end sellest pisikesest faktist häirida ja hakkasime hoopis piparkoogimehikesi meisterdama. Mehed tulid head ja nägusad. Hiljem mängisime uut mängu nimega Biljonär (jõuluvana tõi selle Margusele :)) ja enne rongipeale minekut käisime kaemas veel ühte maja, mis pidavat osalema tuledesära võistluses. Kahjuks oli ka see sel ööl pimeduses, küll aga jäädvustasime mõned ümbritsevad valgustatud majad.

Järgmised päevad puhkasime suurtest jõulusöömingutest ning mõnulesime rannas.


Esmaspäeva õhtul läksime kahekesi randa, võtsime päikest, lugesime raamatuid ning tegime imelise päikeseloojangu ajal pikniku, koos roosa veini, kaasa tehtud võikude ja shokolaadiga . Siin on kätte jõudnud ikka tõeline suvi. Rannast õhtupimeduses tagasi jalutades paitas meid ikka veel 29 kraadine soe tuul.



Seoses vastava aastajaga on hakanud ka riffahvenad randade lähedal kudema, mis omakorda on meelitanud suhteliselt kalda lähedale haisid. Eelmisel laupäeval oli asjal ka traagilisem tulemus. Nimelt kui kohalik austraallasest kalamees läks, koos oma pojaga, Perthist mõned kilomeetrid lõunasse jäävas Port Kennedys snorgeldama, ründas teda ca 5m pikk hai. Tagajärg oli mehe jaoks fataalne. Poeg pääses.
Eile nähti umbes samas kandis taaskord samasuurt haid, kes krabisid püüdnud paarikest ahistada üritas. Kuigi nende paat oli olnud väiksem kui hai, pääsesid nad õnneks eluga.
Täna ongi aasta viimane päev ning selle lõppu kavatseme tähistada ühe suuremat sorti seljakotimeeste seltskonnaga. Kuidas meie üritus seal kujuneb, sellest juba järgmisel aastal.

Seniks aga ägedat vana aasta lõppu ja veel vingemat uue algust!!!

8 kommentaari:

Anett ütles ...

Oii, kallikesed! Hoidke ikka haidest eemale! Margus on küll suur ja tugev ja kindlasti tahaks haidega kakelda ja neile lõuksi anda, aga las jääda see kord, eks!
Ja maailma ägedamat aastavahetust backbackerite seltsis!!
Kalli-pai teile!!

Unknown ütles ...

Meeleolukat aastavahetust ja erilist uut aastat..et kõik teie soovid täituksid;)
..nägin just unes, et Anne tuli paariks tunniks Eestisse..nii tore oli sind "reaalselt" näha, kallistada ja muljetada...nii igatsen...soojad kallid külmalt maalt! Kristi ja Vootele

Anne ja Margus ütles ...

Megalahedat ja säravat uut aastat teilegi! Nii vinge, ma näen peaaegu igal ööl, et käin korra Eestis... nii tahaks, et see oleks natuenegi lähemal... aga suured soojad kallid-musid teile sinna! Ja et uus oleks siis ikkagist veel põnevam.. et ikka oleks mida meenutada :)
heh...meil juba 5h uus ja huvitav, paari tunni pärast siis Eestis kah :)ootame...

a r x ütles ...

Alati on parem ja huvitavam seal, kus sind ei ole..

Uskuge mind, see krõbe ja pime aeg pole väärt igatsemist. Täna hommikul -14. Ja lähipäevadel kuni -20!!


Nautige parem seda, mis teil seal on (isegi haisid) ja kui tagasi tulete, teeme kaotatud aja tasa, eks.

Teile kena päikest, mina lähen nüüd uisutama. Lund just väga palju pole aga jääd leiab küll.



Näeb!

Marit ütles ...

Head uueaasta soovid ja kallistused ka mägedemaalt :)Äppi njuu jear

k2tu ütles ...

anne ja margus olid natuke unised kui me neile uusaastal helistasime et hääd uut soovida 8-)

WhiteBwoy ütles ...

huvitav, kas haikalaburgsi ka teil seal maal pakutakse? :D

Anonüümne ütles ...

Aga ma soovin teile veel viimase päeva privileege ära kasutades head uut ja paremat aastat! Kuigi teil on seal niigi kõik ülisuper :)Et pole kahtlustki, et see aasta tuleb veel vahvam!
Olge tublid ja ärge haidele siis liiga lähedale minge!
Pakaaa!
Liisi