esmaspäev, 1. detsember 2008

anne sai tööd

Nädal 6 Perthis

Teisipäev.
Võtsime suuna linna poole, et astuda sisse veel mõnest tööbüroost. Nagu ikka olid kõik vägagi sõbralikud ja lubasid meile varsti tagasi helistada. Siiani pole vel üheltki kõnet tulnud.
Annel oli aga poole kolmeks kokku lepitud intervjuu ühes müügi ja turunduse firmas nimega Taylormade Sports. Tegemist on firmaga, mis kuulub sellisesse ühingusse nagu Cobra Group ja tegeleb spordi divisioni turunduse ja müügiga. Intervjuu läks vägagi hästi - ettevõtte juht, kes isiklikult vestlust läbi viis, tundus üsnagi huvitatud olevat, et Anne oma müügi- ja turunduskogemustega tema firmasse tööle tuleks. Nii kutsutigi ta juba järgmisel varahommikul (8.15) tagasi, et jälgida paar tunnikest tegelikku tööd ja anda hinnang, kas see on see, mida ta parasjagu otsib-tahab teha.

Kolmapäev.
Niisiis sai kolmapäeva hommikul silmad õige vara lahti tehtud ja sammud taaskord Taylormade Sports’i poole seatud (Annel muidugi, Margus võis magusasti edasi põõnata). Seltskond selles firmas on hästi nooruslik ja väga rahvusvaheline. See on just see koht, kus sellised seljakotimehed nagu meie mõneks ajaks tööd võivad leida. Taylormade Sports teeb koostööd erinevate partneritega, nagu näiteks kriketi ja rugbi klubiga ning paraolümpia komiteega. Viimasele tehaksegi hetkel kõige suuemat promo. Nimelt on neil koos Austraalia paraolümpia komiteega käsil projekt, mille käigus müüakse loteriipileteid, mille tulu läheb järgmistele paraolümpiamängudele minejate kulude hüvitamiseks. Ja Taylormade Sports on siis firma, kes seda müüki Lääne-Austraalias läbi viib. Müüki tehakse erinevates kaubanduskeskustes, spordiüritustel ja ka lennujaamades.Üdiselt oli töö vägagi tuttav ning päeva lõpuks oli ka Annel esimene töökoht siin Austraaliamaal olemas. Reedel oli tal ka ametlik esimene müügipäev, mille käigus sai tehtud juba ka päris tubli müügitulemus.
Firma kohta veel niipalju, et siin on päris huvitav süsteem, mis aitab soovi korral ka väga kiirelt karjääri teha. Nimelt on siin töötajatel erinevad astmed mida on võimalik läbida. Esimene aste on tavaline müügikonsultant, kes teeb tavamüüki, loomulikult on ka tema palganumber kõige pisem (u 4000 krooni nädalas kätte + iga müüdud pileti pealt teenitud tulu). Teine aste on „Selge grupijuht“ ehk siis see, kes annab juba oma kogemusi edasi uutele tegijatele. Tema palganumber on juba veidi suurem (u 5600 krooni nädalas kätte kätte + iga müüdud pileti pealt teenitud tulu ) ning teisele astmele on võimalik saada juba 1 nädala või kuu pärast kui oled väga hea müügimees. Järgmine aste on „juhi assistent“, kes enam ise müüma ei pea, küll aga saab jälgida kontoris toimuvat, viia end kurssi firma juhtimisega, talle tehakse ka vatsavaid koolitusi. Palk taaskord suurem (u 9600 nädalas). Neljas aste on aga „juht“. Need, kes sellesse staadiumisse jõuavad, saavad avada oma firma, selleks antakse neile ka 80 000 krooni algkapitali ning palganumbriks on 16 000 krooni nädalas. Järgmised kaks astet on juba emafirma juhtkonda puudutavad ning kogu ettevõtte juht saab nädalas kõigest 160 000 krooni – pole paha :) Lisaks on ka see tore süsteem, et kui sa oled backpacker mõnest teisest riigist ja sul on tööta ja reisi viisa ning sa oled head tööd teinud siin firmas, siis sul on võimalik minna ükskõik millisesse suuremasse linna, kus enamasti on ka meie koostööpartnerid, ja töötada nende juures samal tasemel edasi. Kõik tundub ju vägagi roosiline, kuid töö on tegelikult päris raske. Kontoris tuleb olla juba pool 8, et saada või teha koolitust ning 9.00-17.30 on müügitöö, peale mida tuleb kolmel korral nädalas veel tagasi kontorisse minna ja aru anda. Kolmapäeviti ja reedeti on peale tööd ka sotsialiseerumise õhtud, kus firma kulul saab süüa-juua. Sel reedel oli näiteks grilliõhtu, kuhu Anne uus ülemus viisakalt ka Marguse kutsus. Niisiis sõime mõnusasti kõhud täis, suhtlesime väga erinevate riikide tegelastega ning suundusime koju magama. Kuigi kell oli kõigest pool 10 õhtul, vajus Anne kohe voodisse ja tõusis sealt alles 12h pärast ehk siis pool 10 hommikul :)
Aa jah, vahepeal oli veel neljapäev kah ja kuna Annel oli viimane vaba päev, siis võtsime rattad ja kihutasime niisama ringi. Taaskord sai u 20 km-ne ring tehtud. Seekord käisime uurisime pisut põhjalikumalt toda tehisjärvedega linnaosa, millest eelmisel rattamatkal möödusime. Nägime igasugu huvitavaid linnukesi – väga hea meel oli näha vabas looduses näiteks pelikani, kelleni me loomaaias ei jõudnudki. Veidi enne koju jõudmist õnnestus Margusel oma jalgratta esirehvist jagu saada – nüüd tuleb vist uus hankida või kummiliimi osta.
Laupäevaks oli ka Ivi oma rännakutelt tagasi ning kuna õues oli imeilus suveilm, siis suundusime loomulikult randa. Meiega ühinesid ka Austraallasest majanaaber Kieren koos ühe oma girlfriendidest - Gabrielaga. Möllasime lainetes nagu ikka ja võtsime päikest. Randa minekuks olime eelneval teinud veel niipalju ettevalmistusi, et ostsime omale bodyboardid, taaskord kasutatud ja imepisikese hinnaga. Ka Harry soetas endale ilusa läikiva bodyboardi – nii et nüüd kui naised tööd rabavad, siis mehed hullavad rannas. Margus piilub netist vaikselt juba surfilaudu ka, et mingi soodsa pakkumise korral ära osta ja siis see päris surf ka lõpuks selgeks saada.
Õhtul aga oli Jaanika kord meid kostitada. Tavapärase söömisorgia kõrvale sai mängitud pokkerit ning aetud palju lolli möla.

Uudistest veel niipalju, et Margus sai eelmine nädal kätte oma fotokale uue objektiivi (keda täpsemalt huvitab siis Nikkor 70-300mm VR). Nüüd siis saab hakata tegema korralikke loodusfotosid siinsetest loomadest-lindudest. Et selgust teha ka vähem asjatundlikele, siis 300mm fookuskaugus on seebikarbi mõistes võrdeline ca 16 kordse zoomiga.
Ning veel seda, et hetkel on meil internetiga väga kehvasti - naabri oma pole veel lahti häkkinud ning enda omal on kuu limiit täis. Seega on meil väga katkendlik ja üliaeglane nett. E-maile saab lugeda, blogi ka ehk postitada aga midagi muud eriti mitte. Seega kui meid väga igatsema peaksite hakkama siis saatke e-maili või kommenteerige postitust - üritame ikka vastata nii kiiresti kui võimalik. Eelmise nädala üleskutse "kõik kommenteerima" oli edukas - meile lisandus tervelt 2 uut kommenteerijat. Lisaks blogile saate meie tegemisi jälgima hakata ka läbi pildipanga - nimelt tegime aadressile margus.kr/pildid/perth väikse galerii, kuhu hakkame netiühenduse taastudes vaikselt pilte juurde lisama.

Täna on 1. detsember ning meil algas ametlikult suvi – häid jõule! Suve algusele kohaselt olid väljas mõnusad 30 kraadi.

Päikest
A&M

8 kommentaari:

Unknown ütles ...

foto albumi kategooriad on väga head :)

Margus kas sa naudid praegu õndsat töötu elu?

muide teie jutud soojast ilmast on kogu meie lume ära sulatanud :(

Anonüümne ütles ...

bbbbb... -nii tervitab Berit tädi Annet ;) Muidu surfab tüdruk juba netist natsa. Ütleb näiteks mammale, et kirjuta nüüd lastekas.ee ja siis valib ise, kas hakkab pilte värvima, tähti õppima või multikaid vaatama;)) Onu Martini võimsa tümmi saime ka tööle. Reedel pidasime natsa mamma sünnat (isa ju ka kodus). Homme saame veel õnnitleda;)
Te juba ammu tudute, aga me nüüd siis "piimale" ja ka magama. Homme lasteaed.
Marek oli vist Annele kõllanud.. kas vastuvõtmine ka midagi teile maksab? Anna teada, siis lubaks ise vahepeal helistamist, kui teile kulu ei tee ;)
Edu siis tööl ja muidu ka ! Tervitusi kõigile vahvatele eestlastele !..ja kallid-mussad ikka ka !!! ;) sirts rebastega.

Margus ütles ...

mart - fotoalbumi kategooriad on lihtsalt esimesed asjad mis pähe tulid :) ilmselt muudan veel seda kogu asja seal teistsugusemaks kui neti tagasi saame. aga jah praegalt eitöötan täiega. lähengi kohe tööbüroodesse tuuritama - äkki keegi ikka pakub mulle midagi. ja kui ei, siis tuleb surfilaud osta :)
"good girl" - äitähh blogi esimese spämmkommentaari eest
sirts- kõnede vastuvõtmine meile ei maksa mitte midagi. seda muidugi juhul kui helistate meie austraalia numbritele. siis maksaks, kui näiteks Anne eesti numbrile helistada. nii et kui rahast kahju pole, siis laske aga käia :)

Marit ütles ...

Anne, õnnesoovid töökoha puhul ja palju edu, ehk head tööd ;)

Anett ütles ...

Meil on 3.detsember, kell on 12:17 ja väljas on pime!!!
Teile head suve algust!! Olete te mõelnud ka, kuidas jõule ja uut aastat vastu võtate? :P Ja kui saate, siis tehke jõulukaunistustesse uppuvast Perthist pilte ja pange üles =)
-Jõulufänn

Kristi ütles ...

jei..minu esimene kommentaar;)

Nii vahva on Teie blogi lugeda...ja end teie Austraalia tegemistega kursis hoida..siis olete justkui lähedal...ja Teil on tõesti väga hea blogi!!!

Nii tore, et Anne tööle sai..juuhhuuu...varsti tuleb sinu poole ka kirjake, mida olen muudkui toimetuste tõttu edasi lükanud..ai-ai..paha tüdruk..

Igastahes nautige suve, soojust ja seiklusi..ehhe..näha/kuulda on juba, et naudite..Tublid!

Kalli-kalli!

kajaelukene ütles ...

Väga lahedad jutud teil siin blogis. JA palju õnne töö saamisel jne.Meil praegu lumi maas õhukene küll aga pole viga.:) lahe on see ikkagi. Terivtusi teile siis.

Anne ja Margus ütles ...

Marit, aitüma sulle hääde soovide eest :) Eks ma annan oma parima.
Anett, suur jõulufänn, teeme sinu jaoks varsti pilte ja paneme pildialbumisse üles. Aga jõulude ja uue aasta pidustuste kohta ei oska veel midagi öelda... Eks me kusagil palmi all oleme. Meid on juba kutsutud küll paarile istumisele aga eks näis, sinna ju veel mõned nädalad aega.
Kristi, kallike, nii vaffa, et ka kirjutasid. Ootan pikisilmi sinu kirjakest. Kalla-kalla.
Kaja - tervitused teilegi! Nautige lund sest igal pool seda pole :D